Vad kostar det att hyra en dräkt?

Priserna varierar från dräkt till dräkt och ligger mellan 219 kr till 999 kr. Snittpriset är ca 699 kr. Återlämning av hyrdräkter sker på måndagen efter hyrtillfället. Kemtvätt/tvätt ingår; lämna bara tillbaka dräkten till oss så fixar vi det.

Jag vill hyra en dräkt, blir det dyrare om jag hyr den i flera dagar?

Priset är ett fast pris för ett tillfälle. Ett hyrtillfälle  gäller fram till kommande måndag från den dag man hyr. Om man till exempel hyr en dräkt på en fredag så gäller priset till fram till måndag. Om man hyr i början av veckan blir det alltså fler dagar för samma pris. Efter måndagen kan man förlänga hyresperioden, vilket kostar 100 kronor per extra dag.

Behöver jag visa legitimation?

Ja, när vi skriver ett hyresavtal behöver Du legitimera dig. (SIS-märkt ID-kort, pass eller körkort).

Jag har inte fyllt 18 år, kan jag hyra ändå?

När man hyr en dräkt måste man legitimera sig och skriva på ett hyresavtal, och då måste man vara minst 18 år. Kanske kan din målsman eller annan vuxen hjälpa Dig att hyra.

Har ni barndräkter för uthyrning?

Nej, vi har endast dräkter  i vuxenstorlekar. Däremot finns ett stort utbud av barndräkter till försäljning i butiken.

Vad händer om dräkten går sönder?

Som hyrestagare ansvarar Du för dräkten och uppkomna skador under hyresperioden, även om skadan inte vållats av Dig. Vi går tillsammans igenom dräkten vid uthyrningstillfället och gör eventuella anmärkningar på hyreskontraktet. Eventuella reparationer eller inköp av nya delar bekostas av hyrestagaren till faktisk kostnad. Ej återlämnad dräkt debiteras med 10x hyrpriset. Återlämnad dräkt som inte kan lagas debiteras med upp till 10x hyrespriset.

Ska jag tvätta kläderna?

Nej, det behövs inte. Vi tvättar alla kläder mellan varje uthyrning och desinficerar hattar, masker och lösa delar.

Hur är dräkterna i storlekarna?

Vi brukar alltid rekommendera att man kommer in och provar ut en passande storlek.

Många dräkter är märkta ”One size”, vilket brukar betyda M/L eller en storlek Medium som kan justeras och göras både mindre och större. Många av våra egendesignade dräkter finns i flera storlekar och har ofta snörningar eller elastiska lösningar, för att ge bästa möjliga passform.

Finns alla dräkter i alla storlekar?

Nej, några dräkter finns bara i en storlek, men många dräkter finns i flera storlekar. De flesta storlekar finns på de flesta olika teman. Undrar Du över storleken på en särskild dräkt kan Du ringa oss på 08-54 52 87 84.

Kan man köpa hyrdräkterna?

Dräkterna som vi tillhandahåller är endast för uthyrning, men i bland säljer vi ut begagnade dräkter. Håll utkik på hemsidan eller Facebook!

Syr ni upp dräkter?

Vi syr upp dräkter till Dräktuthyrningen. Fråga oss om Du är ute efter något särskilt, så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig.

Vad ingår när jag hyr en dräkt?

Det är lite olika beroende på vad det är för dräkt. Vissa dräkter har t ex sko-överdrag eller hatt som följer med medan andra kanske endast är en klänning eller overall. I butiken finns extra tillbehör att köpa till, så som smink, peruker och cigarettmunstycken.

Hyr ni ut peruker?

Vi hyr tyvärr inte ut peruker av hygiensiska skäl. De enda dräkterna som har peruker till är Jack Sparrow-dräkterna, eftersom dessa peruker går att rengöra utan att deras kvalité och utseende försämras.

Kan ni skicka dräkter med post?

Nej, tyvärr. När man ska hyra en dräkt är det viktigt att man tar med sig SIS-märkt legitimation, då vi kommer skriva ett (eller flera) hyreskontrakt som sedan undertecknas av både hyrestagaren och oss på Buttericks. Detta innebär att hyrestagaren, eller någon som kan vara ansvarig för dräkten (t ex vän, målsman eller syskon), måste vara på plats när dräkten hyrs.

Kan jag skicka tillbaka dräkten med post?

För att försäkra sig om att dräkten når oss måste man själv (eller någon man känner) lämna dräkten till oss personligen. Det går inte att skicka tillbaka den med post. Vid återlämningen får Du en skriftlig kvittens på att Du lämnat tillbaka dräkten.

Jag har tappat bort mitt hyreskontrakt, vad gör jag?

Det kan vara bra att ha med sig hyreskontraktet vid återlämning, då det spar tid för Dig. Om Du tappat bort kontraktet är det bara att komma in med dräkten ändå, men det kan ta några minuter extra. Vill Du ha ny kontraktskopia kan vi ordna det på plats.

Vad händer om jag tappar bort en del till dräkten?

Om man tappar bort en del får man betala en ersättningskostnad. Kostnaden baseras på vad det kostar att köpa in en ny del, eller om det måste sys upp eller tillverkas nya delar.

Har ni bytesrätt eller öppet köp på hyrdräkter?

Allt som lämnar butiken måste tvättas. Detta innebär att hyreskostnaden inte betalas tillbaka även om man haft dräkten i endast några timmar. Det betyder också att det inte finns någon bytesrätt på hyrdräkterna.

Kan jag förboka en dräkt?

Det går utmärkt! Förbokning sker i butiken, och då betalar Du en depositionsavgift om 100 kr, vilken dras av hyrespriset när Du hämtar dräkten. Depositionsavgift för ej upphämtad dräkt återbetalas ej.

Vad händer om jag lämnar tillbaka dräkten för sent?

Försenade dräkter debiteras med 100 kronor/dag och dräkt.